Totusi iubirea: Iubirea, nebuna pasiune
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

vineri, 11 octombrie 2013

Iubirea, nebuna pasiune



          In amurgul de dor, gându-mi aleargă către tine : ca o sperantă, ca o himeră, ca o văpaie !… Tot mai departe incerc sa cuprind cu sufletu-mi dorinta de te-a iubi, de-a exista in iubire, mereu!…Esti acolo, si tot mai departe… sufletu-mi e tulburat.. de gândul de te-a putea iubi… doar odat’! E poate o himeră, dar alerg s-o cuprind cu trupul, in bratele mele, si s-o strâng tare la pieptul cald si s-o topesc in mine!… Este dorinta mea proiectata pe chipul tau, doar o iluzie în’aripata!
            Viata in sine e ca o mare iubire
        Când spunem iubire ne gândim sigur la o frumoasă poveste de dragoste în care protagoniştii sunt un el şi o ea, care se cunosc, se iubesc şi răman împreună pentru a-şi duce povestea de iubire până la capăt.
O iubire adevarata are si un strop de gelozie, o gelozie frumoasa, duioasa si placuta!
Dar iubirea poate fi şi altceva decât atât. Iubirea poate fi sinonimă cu pasiunea. Pentru că tot ceea ce constituie o pasiune pentru noi, tot ceea ce facem cu pasiune, facem de fapt cu iubire.  
Sunt oameni care iubesc jocurile de noroc.
             In Maitreyi, frumoasa indiancă iubea un copac, îl venera, lucru ciudat care i se părea europeanului de neconceput. Un joc, un copac, un dans... Are oare iubirea o singură formă, cea pe care ne-am obişnuit să o percepem ca fiind cea corectă? Sau iubirea are forma pasiunii noastre?
           O iubire mare nu presupune să se întîlnească doi mari oameni. Nu doar între un bărbat ideal şi o femeie ideală poate să apară o iubire mare. Şi doi oameni normali pot da naştere unei mari iubiri.
              Daca nu te simti desavarsit, ideal atunci cand iubesti si esti iubit, daca lumea nu incape toata in inima ta si nu te face sa te simti un om mare, cel mai mare si cel mai fericit inseamna ca nu e o iubire mare. Sau, e mare doar de o singura parte si nivelul spiritual e insuficient ca sa te faca sa nu suferi ca iubesti numai tu.
             O iubire cu adevarat mare te duce la Dumnezeu, este Dumnezeu. O iubire mare, cu adevarat mare te face sa te inalti pana acolo unde nici nu mai exista unitati de masura pentru mic si nici pentru mare. De asta cei ce iubesc mult vad in lucruri marunte facute de fiinta iubita sau de altii minuni, maretii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu