Totusi iubirea: Mituri despre dezvirginare
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

marți, 7 ianuarie 2014

Mituri despre dezvirginare

Momentul în care decidem să renunțăm la virginitate este unul foarte important. Unii cântăresc mai mult aceasta decizie, dând o valoare aparte trecerii de la un statut la altul, de la o etapă la alta a vieții lor, în vreme ce alții par să nu acorde o prea mare însemnatate pierderii virginității. 
  
1. Vârsta propice pentru începerea vieții sexuale este 18 ani
Bineinteles ca de aici au aparut alte si alte discutii, insa nu exista o varsta anume pentru pierderea virginitatii si asta pentru ca acest moment nu depinde doar de o dezvoltare fizica sau de un an de nastere. Virginitatea nu ar trebui privita doar ca un defect sau ca o calitate (in mod ciudat, capata aceste valori in functie de cat de matur sau tanar esti), ci ca o schimbare fireasca ce vine odata cu prima relatie serioasa sau cu aparitia primei iubiri. Daca esti sau nu pregatit pentru a face acest pas, depinde doar de tine si de partenerul tau, indiferent ca ai 18 sau 30 de ani.

2. A fi virgin inseamna a nu fi facut sex cu penetrare vaginala
Nimic mai neadevarat. Ca in timp am asociat acest sens cu 'penetrarea vaginala si cu integritatea himenului', este cu totul alta discutie. Asadar, atunci cand ai incercat deja sexul oral sau anal, dar nu si pe cel vaginal, nu inseamna ca esti inca virgina. Ba mai mult, pe langa latura fizica, virginitatea tine si de starea emotionala, de o anumita castitate psihica pe care nu ti-o poti pastra daca iti explorezi totusi sexualitatea in modurile prezentate mai sus.

3. Dezvirginarea presupune mult sange si multa durere
  Fiecare organism este diferit, asadar va reactiona altfel si la aceasta transformare survenita, de cele mai multe ori, brusc. Chiar daca in unele cazuri indepartarea himenului prin penetrare este intr-adevar dureroasa si poate provoca hemoragie, in alte situatii ar putea fi un proces destul de facil, care nu implica nicio picatura de sange. Asta nu inseamna ca persoana in cauza nu a fost virgina. Poate si datorita acestui aspect, pierderea virginitatii trebuie sa vina atunci cand iti cunosti si iubesti suficient partenerul. Tandretea, intelegerea, comunicarea sunt acele detalii care te pot apropia de partener, care pot face trecerea aceasta mai putin dureroasa.

4. Dezvirginarea trebuie sa aiba loc in timpul unui singur contact intim
Atunci cand partenera nu are himen elastic, este foarte posibil, intr-adevar, ca primul contact intim sa fie dureros si dificil. De aceea, ar fi bine ca dezvirginarea sa nu aiba loc in timpul acelui prim contact pentru ca ar putea fi un soc prea mare si s-ar putea provoca o hemoragie urata.

5. Virginitatea este un atu pe care trebuie sa il folosesti cum trebuie
Se considera ca tinerii virgini sunt cuminti si au o viata mai linistita decat a celorlalti. Asupra lor nu planeaza, astfel, nicio suspiciune asupra numarului de parteneri avuti inainte. Asa cum am mentionat mai sus, virginitatea ar trebui sa fie asociata cu o stare de spirit si cu un stil de viata. Este posibil ca un tanar virgin sa fi practicat alte tipuri de sex, sa isi fi explorat altfel sexualitatea sau chiar sa isi foloseasca aceasta calitate in scopuri neortodoxe. Oare nu il plaseaza aceste detalii in afara acelei imagini caracteristice castitatii si puritatii? Cel mai corect ar fi, poate, sa incercam sa cunoastem un om din toate punctele de vedere inainte de a-i asocia niste calitati sau defecte doar pe baza unui factor ce, pana la urma, este destul de subiectiv.

2 comentarii: