Totusi iubirea: Fetişurile - parte a vieţii de zi cu zi
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

joi, 27 martie 2014

Fetişurile - parte a vieţii de zi cu zi

Dacă ştii ce este un fetiş, poţi citi până la capăt. Dacă eşti uşor de ofensat, mută-ţi privirea pe altă parte a paginii sau pur si simplu, nu citi…
Femeile adesea sunt inhibate în a-şi exprima dorinţele sexuale ieşite din comun, temându-se că acestea ar putea conduce la etichetarea lor de către bărbaţii mult prea închişi la minte. Orice doamnă dornică să-şi satisfacă partenerul din toate punctele de vedere va încerca să aducă noul în dormitor - sau lift, toaleta unui restaurant ori pe plajă.
Ca orice om al muncii, măcar o dată pe an plec în concediu, iar în acest moment îmi fac bagajele pentru a ateriza pe o plajă care sigur va fi populată de multe femei dornice să-şi expună calităţile. Faptul că plaja reprezintă un pat imens nefolosit corespunzător sau că apa mării ar fi o cadă nesfârşită de senzaţii tari nu ar trebui să te mire.
De unde vine cuvantul “fetiş”? De la cuvantul portughez “feitico”, care inseamna “fascinatie obsesiva”. Dupa cat timp o obsesie sexuala poate fi numita fetiş? Dupa cel putin şase luni.
 Si mai ales daca nu se poate trai orgasmul sau chiar excitatia sexuala fara ea. Cine sunt mai fetisisti, barbatii sau femeile? Exista destul de putine studii in materie, dar sexologii tind sa creada ca barbatii. Femeile nu-si ataseaza atractiile sexuale de obiecte, ci mai mult de persoane.

Fetisismul are legatura cu traumele psihologice? Dat fiind ca e vorba de o obsesie, in multe cazuri obiectul in cauza este un simbol si el reprezinta o sursa de confort ce linişteşte un episod neplacut din copilarie.


Cand femeia spune NU "condimentelor" din aşternut

Fetisismul poate fi normal? Unii psihologi spun ca atata vreme cat nu implica forta, copiii, practicile destructive, este normal. Altii, vad in dependenta o sursa de suferinta viitoare si nu il aproba decat atata vreme cat ramane un simplu condiment sexual.

Fetisistii sunt clienti obisnuiti ai sex shopurilor? Nu prea. Statisticile arata ca nu le plac obiectele special destinate sexului, dimpotriva. Cu cat sunt mai neobisnuite, cu atat mai atractive.

Avem fetişuri. Unii pentru degetele de la picioare, alţii pentru pantofi sau pentru cafea, altii pentru tanga sau ciorapi. Nu e nimic ciudat, ci e doar acel lucru care ne face universul mai frumos, mai digerabil sau care ne face să ne simţim confortabil şi în siguranţă. Marii scriitori erau mari şi în privința fetişurilor. Borges, Vian, Hemingway aveau pentru pisici. Flannery O’Connor pentru păsări, iar Henry Miller pentru OZN-uri.

TU CE FETIȘ AI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu