Totusi iubirea: Dragoste si pasiune
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

joi, 3 iulie 2014

Dragoste si pasiune

Dragoste și Pasiune!!! Două sentimente fără care nu putem trăi!
Tot ceea ce facem pe aceeastă lume, facem cu dragoste și pasiune!
Ne naștem din dragoste sau din pasiune !
Atunci când le ai pe amândouă față de o persoană, atunci poți să spui ...Te iubesc!

"Dragostea e o pasiune, o flacără, purtând în ea, indiferent de este durabilă sau nu, ca și propria noastră condiție umană, și moarte și viață." (George Meredith) 
 "...A iubi înseamnă a înceta să traiești pentru tine, a face ca toate sentimentele omenești, teama, speranța, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură ființă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nici o limită simțirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile!". ~Balzac~ 

 Aș vrea să spun ca știu ce este iubirea. Am încercat să-i dau definiții peste definiții, am încercat sa-mi confirm ca ceea ce simt este iubire, am incercat sa caut un motiv pentru care iubesc. Am vrut sa-mi dau seama de ce iubesc. Pana azi dimineata… cand,am avut o mica reflexie interioara. De ce iti trebuie un motiv ca sa iubesti? Cand iubesti, nu iti mai pui atatea intrebari, nu mai cauti atatea raspunsuri. Pur si simplu iubesti… Asa sa fie? Oare nu este dragoste ceea ce simt? Sa fie doar pasiunea fiecarui inceput? Sau faptul ca am fost atat de dezamagita in iubire incat nu mai cred in basmele cu suflete pereche si dragoste intru trup si suflet? Intrebat ce este dragostea, as putea da o definitie mai ampla decat cea din dictionar. Ma limitez la a spune ca dragostea este o stare psihica si fizica in care trupul si sufletul, fara frictiuni sau alte neajunsuri intre ele, colaboreaza in mod armonios,...sau ca, sunt perechea perfecta.Spiritul e impacat cu sine si trupul de asemeni. Amandoua isi sunt de ajuns lor insile. Dragostea adevarata vine poate o singura data in viata si seamana cu extazul.

Cred ca pasiunea este o sclipire de moment. Este atractia pe care o simtim fata de o persoana la un moment dat, este sinonimul sentimentului unamim denumit “dragoste la prima vedere”.Relatiile ce se bazeaza doar pe atractia involuntara de cele mai multe ori esueaza pentru ca mizeaza doar pe intuitie si aparente si acestea, in unele cazuri, nu sunt tocmai cele corecte. Atunci cand descoperi ca persoana de langa tine nu este cea de la inceput, cand vezi de fapt cum este in realitate, cu defecte si calitati pe care nu credeai ca le are, lumea intreaga se rastoarna cu susul in jos. Este un risc pe care ti-l asumi. Poti fi dezamagit sau nu…
Pe de alta parte, daca vorbim de dragoste in adevaratul inteles al cuvantului, timpul constituie in acest caz proba de foc. Nu iti dai seama dupa o saptamana, dupa o luna, dupa trei luni, daca este dragoste ceea ce simti. Abia dupa un timp, dupa ce cunosti mai bine persoana respectiva, o placi si dincolo de aspectul fizic.. Incepi sa o privesti cu alti ochi. Treci de faza iubirii-pasiune, in care asculti mai mult de instinctele sexuale, ajungi la un alt nivel al dragostei: dragostea platonica. Iti plac anumite lucruri la acea persoana, iti place felul in care gandeste, adori anumite gesturi pe care le face, incepi sa-i vezi si sufletul. Incepi sa o admiri, sa o apreciezi, sa o respecti. Incepe sa-ti fie draga. Abia atunci cand te afli in acest stadiu, iti dai seama daca a fost doar o sclipire de moment sau daca are sanse sa se imbogateasca cu nuante ale unei iubiri mai profunde.

Dragostea este expresia unei nobile lepadari de sine si a celui mai desavarsit altruism. Nu in sensul unei depersonalizari totale, ci in ideea renuntarii la acel sambure de egoism pe care il avem in sange,inca de la nastere. Izvoarele dragostei nu tasnesc doar din nisipurile atractiei fizice, ci tasnesc si din apa vie a sufletului. Un lucru e cert: pasiunea nu e dragoste. Pasiunea fara dragoste o intalnim la tot pasul. Dragostea, in schimb, e mai mult decat pasiune. Dragostea e si pasiune…

CE NE IMPIEDICA SA SIMTIM, SA TRAIM CU ADEVARAT??
  
Cei mai multi dintre noi am visat nu o data despre dragoste sau cum ne indragostim, la trezire avand impusul de a ne reintoarce in vis pentru a continua o minunata si iluzorie poveste de iubire sau, din contra, simtind un recul, o repulsie fata de faptul ca in lumea onirica eram atasati de o persoana nepotrivita, care ne dezgusta ori ne este indiferenta in viata lucida de zi cu zi... - See more at: http://www.diane.ro/2013/08/dragoste-vise-intepretare-semnificatie.html#sthash.IrDEezDQ.dpufAtunci cand visezi ca faci dragoste cu cineva, seminifica expresia clara a dorintei sexuale, sperantele si temerile ascunse.Fostul iubit. Un vis romantic in care apare si fostul prieten inseamna dezamagire sexuala.
Sarut. Semnificatia unui astfel de vis depinde de circumstante. Daca sarutul ti-a facut placere, prezice fericire si multumire. Dar daca este unul neplacut sau ilicit, semnifica o prietenie falsa sau dezamagire in dragoste. Daca visezi ca saruti copii sau bebelusi, acest lucru persupune succes obtinut cu greu. Daca visezi ca eviti sarutul cuiva, inseamna o boala minora sau o experienta suparatoare.
Dragoste. Visele referitoare la o dragoste sincera prevestesc fericire, multumire si imbunatatirea conditiilor de viata. Visul legat de o iubire nepermisa prevesteste un esec. Daca visezi ca esti un simplu observator al iubirii altora inseamna ca vei avea succes in activitatile curente.
Iubit. Daca iti visezi iubitul inseamna ca esti nesigura de relatia voastra.
Sex. Daca visezi ca iti schimbi sexul, vei avea parte de onoare neasteptata sau succes in familie.
Relatie sexuala. Interpretarea unui astfel de vis depinde de detalii. Daca erai implicata personal in actiune, indoielile pe care le ai se vor rezolva cu bine. Daca ai visat ca altcineva e implicat intr-o astfel de relatie, semnificatia se poate interpreta in functie de reactia ta - daca ai fost placut surprinsa sau dimpotriva. O reactie negativa inseamna ca treci prin probleme emotionale si trebuie sa cauti consiliere la cineva. Daca reactia a fost pozitiva, vei avea succes in ceva foarte curand.
Nuditate. Daca persoana care este in aceasta situatie esti chiar tu, te poti astepta la un succes pe plan financiar. Iar daca visezi ca altcineva este dezbracat inseamna ca vei fi deceptionata de cineva din cercul de prieteni.
Cei mai multi dintre noi am visat nu o data despre dragoste sau cum ne indragostim, la trezire avand impusul de a ne reintoarce in vis pentru a continua o minunata si iluzorie poveste de iubire sau, din contra, simtind un recul, o repulsie fata de faptul ca in lumea onirica eram atasati de o persoana nepotrivita, care ne dezgusta ori ne este indiferenta in viata lucida de zi cu zi... - See more at: http://www.diane.ro/2013/08/dragoste-vise-intepretare-semnificatie.html#sthash.IrDEezDQ.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu