Totusi iubirea: Ingrijirea corpului
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

Ingrijirea corpului


Solutii naturale si tratamente naturiste impotriva matretii


Tratamentul cu otet de mere
            Otetul de mere contine acizi naturali foarte puternici, care impiedica ingrasarea parului. Daca ai parul gras, otetul de mere este cea mai indicata solutie pentru a scapa de matreata. Amesteca 1/2 cana de otet cu 1/4 cana cu apa si clateste-ti parul dupa samponare. Otetul nu afecteaza parul, prin urmare nu este nevoie sa clatesti si cu apa curata.

Tratamentul cu ceai de musetel
             Se stie ca ceaiul natural de musetel are efecte calmante, insa pe langa acest beneficiu mai are si proprietatea de a hidrata scalpul. Adauga 3 pliculete de ceai de musetel in 3 cani de apa, fierbe-le putin si lasa-le apoi la infuzat timp de 5 minute. Indeparteaza pliculetele si clateste-ti parul cu ceai.

Tratamentul cu aloe vera
             Aloe vera are o varietate de intrebuintari. Dar stiai ca iti poate rezolva si problema matretii? Aplica putin gel de aloe vera pe par si maseaza cu delicatete. Lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi samponeaza-l. 


 Solutii naturale pentru albirea dintilor

            Daca doriti sa va albiti dintii acasa prin metode naturiste, va recomandam urmatoarele tratamente naturiste: 
- Frecati dintii cu peria dupa ce ati frecat perii acesteia intr-o felie de lamaie. Repetati frecarea perilor in lamaie, apoi dintii, astfel incat sa va periati dintii timp de 5 minute adunat. Apoi Lasati lamaia sa actioneze timp de 5 minute, timp in care nu va clatiti gura. Va intoarceti apoi la baie si va spalati dintii cu pasta de dinti. Faceti acest tratament seara o data pe saptamana. Lamaia este buna si pentru gingii. Daca insa aveti smaltul afectat, puteti simti dureri dentare violente, in acest caz consultati medicul stomatolog pentru a va trata initial patologia dentara.
- Bicarbonatul de sodiu – se recomanda seara sa va spalati cu bicarbonat de sodiu pe dinti dupa ce v-ati periat dintii cu pasta obisnuita. Folositi bicarbonatul de sodiu o data pe saptamana. 
- Mancati in fiecare zi fructe proaspete din care sa muscati: mere, pere, cirese, etc. Se pare ca pulpa de capsune are cea mai mare capacitate de albire a dintilor. 
- Clatire cu zeama de lamaie. Se stoarce o lamaie peste care se adauga o cantitate de doua ori mai mare de apa. Puteti folosi zilnic aceasta metoda, cu conditia ca seara inainte de culcare sa nu va mai clatiti cu zeama de lamaie diluata Daca aveti dureri dentare la folosirea acestor metode de altbire naturista a dintilot se recomanda controlul medicului stomatolog. 



 Masca pentru decolorat pistruii
           Pistruii sunt acele mici pete pigmentare, cauzate de excesul de melanina din piele. Chiar daca aparitia lor poate fi determinata in mod genetic (persoanele roscate si blonde sunt mai predispuse la aparitia lor), pistruii isi pot face simtita prezenta indeosebi primavara sau vara, sub actiunea razelor solare.
           Unele persoane considera pistruii a exercita un farmec aparte, iar altele ar fi dispuse sa incerce orice metode pentru a a scapa de ei. Cremele, lotiunile, mastile si tratamentele naturiste sau nu pretind ca elimina pistruii, insa niciun tratament, oricat de eficient ar fi, nu ii poate inlatura definitiv. Odata ce tratamentul este oprit, pistruii au tendinta de a aparea din nou la suprafata. Anumite rezultatele pozitive nu pot fi insa negate.   Va propunem cateva tratamente naturiste care se pot prepara cu usurinta acasa, hranesc si ingrijesc tenul, fara a-l agresa asa cum o fac preparatele minune din industria cosmeticelor:
           Marunteste cateva seminte de mustar si amesteca-le cu lapte pana cand obtii o pasta omogena. Aplic-o pe suprafata tenului si las-o sa actioneze in timpul noptii. A doua zi dimineata, inlatura masca prin clatire cu apa rece. Pistruii vor deveni mai putin sesizabili daca aplici in mod constant suc de aloe vera pe suprafetele cu pistrui.
          Ceapa si sucul de ceapa sunt si ele excelente pentru atenuarea petelor si a pistruilor. Taie in jumatate o ceapa rosie si freaca usor, de doua ori pe zi, suprafetele cu pistrui. De asemenea, amestecul obtinut dintr-o cantitate egala de pudra de turmeric, seminte de in macinate si apa lumineaza pielea si are rolul de a combate pistruii si petele de pe suprafata tenului. Aplica mixtura pe suprafetele respectiv si lasa sa actioneze. Dupa un sfert de ora, inlatura masca cu apa rece.
          Avand rolul de a imbunatati circulatia sanguina de la nivelul pielii, reducand in acelasi timp petele, mastile cu fructe si legume precum capsuni, caise, castraveti si coacaze aplicate in mod constant pot avea efecte benefice asupra pistruilor. Mai mult, masarea zonelor cu pistrui cu vitamina E uleioasa inainte de a merge la culcare contribuie la atenuarea pistruilor, ajutand in acelasi timp la mentinerea supletii pielii.
          Daca pistruii tai au o culoare foarte intensa, pentru decolorare, amesteca jumatate de ceasca de coacaze proaspete, nu foarte coapte, cu o lingura de miere lichida. Unge pistruii cu acest amestec, lasandu-l sa actioneze timp de 15 minute. Clateste apoi tenul cu apa calduta diluata cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. 




Remedii naturiste pentru tratarea respiratiei urat mirositoare
     
          Specialiştii în medicina dentară caută mereu tratamente pentru a preveni sau trata problemele. Respiraţia urât mirositoare este una dintre cele neplăcute situaţii, afectând persoane de toate vârstele. Medicii au întocmit o listă de tratamente menită a soluţiona, măcar pe termen scurt, această problemă.
           Mestecaţi pătrunjel, ne sfătuiesc specialiştii. Câteva frunze pe zi pot îmbunătăţi simţitor respiraţia. Deşi calităţile sale pe termen lung nu sunt demonstrate, se ştie că pătrunjelul are proprietăţi antibacteriene, aşa că poate fi folosit cu încredere, măcar ca o soluţie de „prim ajutor”.

           Fisticul este un alt aliment-minune, deoarece are proprietăţi antiseptice şi poate scădea aciditatea din cavitatea bucală. Un studiu a demonstrat că mestecarea de fistic scade cantitatea de bacterii din cavitatea bucală, ceea ce ar putea duce şi la ameliorarea mirosului neplăcut.
           Bicarbonatul de sodiu este o alta armă de nădejde, acesta reuşind să scadă semnificativ nivelul acidităţii din gură. Un studiu de acum câţiva ani arăta că periajul cu o pastă de dinţi care conţine 20 la sută bicarbonat de sodiu reduce respiraţia urât mirositoare pentru circa trei ore.
           Specialiştii recomandă şi tratamente naturiste, uleiul de mentă fiind primul pe lista lor. Urmează seminţele de chimen, recunoscute din vremuri străvechi drept antibacteriene. Deşi efectul lor nu este la fel de notabil ca al mentei, se poate spune că sunt un ajutor de nădejde pentru împrospătarea respiraţiei.
           Capsulele cu ulei din seminţe de pătrunjel şi ulei de floarea-soarelui sunt o variantă naturistă concentrată, căreia nu i s-au demonstrat încă toate calităţile. Guma de magnolie, recunoscută până acum pentru tratarea greţurilor, a indigestiei şi a durerilor menstruale, poate fi folosită cu succes şi pentru împrospătarea respiraţiei. Extractele din scoarţa de magnolie au fost folosite eficient pe câţiva pacienţi care sufereau de infecţii ale cavităţii bucale.
           În cele din urmă, specialiştii ne recomandă să alegem cu încredere şi produsele pentru curăţarea limbii, acesta fiind mediul cel mai prielnic pentru bacteriile care produc respiraţia urât mirositoare. Este indicat să nu uităm să curăţăm limba atunci când ne spălăm pe dinţi, mai exact „să răzuim” stratul de salivă şi bacterii.





Tratamente naturiste impotriva caderii parului

                Căderea părului este o problemă care afectează tot mai multe persoane, de toate vârstele. Cauzele sunt multe: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului de păr, a ondulatorului, a plăcii de întins părul, strângerea zilnică a părului într-o coadă de cal şi multe altele.
                Cert este faptul că indiferent de cauze, interne sau externe, pierderea podoabei capilare este un motiv de îngrijorare pentru toate femeile. Însă nu uita, în mod normal putem pierde 100 de fire de păr, pe zi.

Mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou
Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Masca formată se aplică pe păr (se masează scalpul) şi se lasă 40-50 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Uleiul de măsline este un ingredient important şi în alte tratamente. De exemplu, masaţi părul cu ulei de măsline seara, înainte de a merge la culcare, iar dimineaţa spălaţi bine părul cu şampon. Uleiul de măsline se poate folosi şi în combinaţie cu usturoiul sub formă de mască, se lasă pe păr timp de 3-4 ore, după care se spală părul cu şampon.

Brusture, ardei iute şi urzici
Foarte bune în lupta împotriva căderii părului sunt tincturile de la magazinele naturise. Printre ele se numără tinctura de ardei iute, de brusture sau de urzică. Amestecă câte o lingură din cele trei tincturi şi masează scalpul capului, seara înainte de culcare. Dimineaţa spală bine părul şi foloseşte şi balsam de păr pentru că tincturile îţi vor face părul mai aspru. Încearcă să-ţi aplici această mască de două ori pe săptămână, cel puţin o lună de zile. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Masaj cu mălai
Probabil eşti obişnuită cu mălaiul atunci când te exfoliezi. Dar ştiai că mălaiul este foarte bun şi pentru părul tău? Masează bine scalpul cu un pumn de mălai, timp de câteva minute. Apoi, scutură bine mălaiul, dar nu spăla părul. Acest tratament se repetă 2-3 zile, abia apoi se spală bine părul.

Ajutor din partea usturoiului
Un alt remediu pentru căderea părului este masca din 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 linguriţe de miere, 1 lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Aplică acaestă mască pe tot părul şi dormi cu ea toată noaptea. Dimineaţa, spală bine părul cu şampon. 


Rezolvare din interior
O altă metodă de combatere a căderii părului este cea care rezolvă problemele din interior. Pierderea podoabei capilare poate fi provocată de nivelul scăzut de cupru din organism. Bea zilnic suc de morcovi sau un suc format dintr-o banană, miere, iaurt şi lapte degresat. De asemenea, poţi consuma timp de 2-3 săptămâni un suc din oţet de mere şi un pahar cu apă.




 Sfaturi de ingrijire a pielii in vreme de iarna
            Temperaturile au scăzut drastic şi pe lângă schimbarea hainelor, trebuie să adaptăm şi ritualul de îngrijire a pielii, susţin dermatologii. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, pielea îşi pierde treptat strălucirea şi devine mai uscată, deshidratându-se cu uşurinţă.

În perioada rece, pielea are nevoie de o îngrijire specială, iar hidratarea este mai importantă ca niciodată. Daca îi vei acorda atenţia cuvenită,
pielea ta va rămâne strălucitoare, iar frigul nu va lăsa urme. Iată ce îţi recomandă Andra Cristea, medic dermatolog: "Pentru început, crema obişnuită de faţă va fi înlocuită cu un produs de consistenţă ceva mai grasă. În cazul persoanelor cu ten mixt sau gras, pentru moment putem uita de crema matifiantă (iau luciul de pe faţă) cu care ne împăcăm în restul anului şi vom folosi o cremă puternic hidratantă care să protejeze tenul de temperaturile scăzute la care este expus. Schimbarea cremei cu una intensiv emolientă este obligatorie mai ales în cazul tenurilor uscate care sunt mai afectate de temperaturile extreme. Factorul de protecţie solară de minimum 15 va fi în continuare un criteriu obligatoriu în alegerea acestui produs. De asemenea, zona sensibilă a ochilor va fi protejată mai bine prin folosirea unui contur sub formă de cremă, renunţând deocamdată la hidrogelurile uşoare. Un tratament intensiv aplicat odată sau de două ori pe săptămână este obligatoriu, aşadar o mască hidratantă sau nutritivă devine un răsfăţ necesar.” 

Protejează-ţi mâinile!

 "Doi simpli paşi sunt de ajuns pentru asigurarea confortului mâinilor," spune specialistul. Foloseşte o "cremă pe bază de glicerină masată bine în piele şi mănuşi călduroase. Un balsam leave-in ( care se lasă pe păr) va preveni uscarea şi deshidratarea părului, în timp ce cristalele lichide vor avea grijă de vârfuri."

Nu-ţi neglija buzele!

Pielea buzelor este mai sensibilă şi din acest motiv are nevoie de îngrijire specială. Scapă de obiceiul de a trece cu limba peste buze pentru a le umezi, pentru că acest proces le usucă şi fereşte-le de frig şi vânt acoperindu-le cu o eşarfa. De asemenea, asigură-te că din geanta ta nu lipseşte balsamul de buze.

Sfaturi de urmat!

Ţine cont de următoarele reguli pentru ca frigul să nu lase urme asupra pielii tale.
1. Hidratare. Foloseşte creme puternic hidratante, mai ales dacă ai tenul uscat. Acest tip de ten este mai predispus ridurilor;
2. Protecţie solară. Chiar dacă vara a trecut, asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi factorul de protecţie solară al unei creme. Şi soarele de iarnă poate afecta pielea, chiar dacă nu la fel de mult ca cel de vară. Aşa că, înainte de a ieşi din casă, nu uita să aplici un strat de cremă cu factor UV;
3. Evită băile fierbinţi. Chiar dacă nimic nu te încălzeşte mai mult decât o baie fierbinte, pentru binele pielii tale, încearcă să reduci frecvenţa acestora. Apa fierbinte deshidratează, îndepărtând uleiurile naturale de la nivelul pielii. Soluţia este să optezi pentru duşuri scurte şi cu apa caldă. Iar când ieşi de la duş, masează uşor pielea cu prosopul, pentru a nu o irita şi usca. Foloseşte de asemenea loţiuni puternic hidratante;
4. Optează pentru săpunuri blânde şi fără parfum;
5. Consumă cât mai multă apă. Acest obicei ajută la eliminarea toxinelor şi astfel pielea ta va căpata un aspect mai sănătos.







Reguli de urmat pentru sani fermi in mod natural

        In ceea ce priveste frumusetea sanilor, modelele promovate de media au impus in ultima perioada conceptia ca sanii frumosi trebuie sa fie neaparat si mari. Cu cat mai mari, cu atat mai bine.

        De aici si pana la o adevarata obsesie pentru implanturile cu silicon si operatiile de remodelare nu a fost cale lunga... Dar obsesia pentru sani mari, in combinatie cu o alta imagine promovata excesiv, cea a femeilor extrem de slabe, a condus la aparitia femeii "ideale": slaba, dar cu sanii mari.

         In realitate, forma dar si dimensiunea sanilor depind de structura corpului. Foarte rar putem vedea femei slabe, dar cu sanii mari, asa cum sunt modelele din reviste. Acesta este si unul dintre principalele motive pentru care tot mai multe femei, in special adolescentele, sunt adesea nemultumite de felul in care arata.


Atentie la suplimente, chiar daca sunt din plante

          Suplimentele pentru marirea sanilor, desi sunt intens promovate, nu au un efect permanent si pot dauna sanatatii, daca sunt asociate cu diverse afectiuni sau dereglari hormonale. "Inaintea administrarii suplimentelor pe baza de plante pentru marirea sanilor, este necesar sa se cunoasca statusul hormonal al persoanei care urmeaza sa faca un astfel de tratament, pentru a afla daca este indicat sau nu", declara medicul homeopat Cristina Bogdan.

          Sanii unei femei sunt rar perfect simetrici. De cele mai multe ori, un san este putin mai mare decat celalalt sau pot exista chiar usoare diferente de forma. Dimensiunile si caracteristicile mameloanelor variaza, de asemenea, extrem de mult de la o femeie la alta.

         Astfel de caracteristici sunt mostenite genetic si nu pot fi schimbate decat prin interventie chirurgicala. Pe de alta parte, exista trasaturi care evolueaza de-a lungul timpului in functie de diferiti factori. Elasticitatea pielii, fermitatea sanilor, dar si dimensiunea pot fi afectate de stilul de viata, cresterea sau scaderea in greutate, dar si de hainele pe care le purtam.


Automasajul

            Elasticitatea pielii este esentiala pentru ca sanii tai sa arate asa cum iti doresti. Daca pielea isi pierde din elasticitate, fermitatea sanilor are de suferit. Masajul este unul dintre cele mai simple gesturi pe care le poti face pentru a-ti pastra sanii fermi. Prin intermediul masajul, circulatia sanguina de la nivelul pielii este stimulata, contribuind la o mai buna oxigenare si la eliminarea toxinelor. Foloseste o crema special conceputa pentru mentinerea elasticitatii pielii. O metoda de a proteja pielea si a preveni pierderea elasticitatii este folosirea sutienului. Acesta sustine sanii, eliberand pielea de presiunea fortei gravitationale.

Dusurile alternante

             In timpul dusului, alterneaza apa calda cu apa rece pentru a stimula refacerea colagenului din piele, dar si pentru a accelera circulatia. Aceasta este o metoda ideala si pentru picioare si fese, contribuind la eliminarea celulitei. Evita baile fierbinti, care usuca excesiv pielea. Pentru o hidratare naturala, maseaza-ti sanii cu ulei de masline.

Exercitiile potrivite

              Sanii nu prezinta tesut muscular, dar sunt fixati pe muschii pectorali. Exercitiile fizice sunt necesare pentru a pastra fermitatea sanilor si dezvoltarea adecvata a muschilor pectorali. Dar exercitiile care presupun ridicarea unor greutati prea mari sau exersarea indelungata pot avea un efect negativ prin scaderea tesutului adipos si, prin urmare, prin scaderea dimensiunii sanilor.

Fara diete drastice!

             Sanii sunt alcatuiti in mare parte din tesut adipos. Din aceasta cauza, dimensiunea lor poate scadea pe masura ce slabim, iar pielea isi pierde elasticitatea facand sanii sa para "lasati". Prin urmare, daca vrei sa pastrezi frumusetea sanilor, evita dietele restrictive care promoveaza o scadere rapida in greutate. Pe langa pierderea fermitatii, slabirea si apoi ingrasarea brusca determina aparitia vergeturilor la nivelul sanilor si nu numai.




 Remedii naturale impotriva sforaitului
1. Schimba-ti stilul de viata
Toate viciile obisnuite inrautatest sforaitul: alcoolul, fumatul, supraalimentarea, lipsa exercitiilor fizice, cafeina. Iata un motiv in plus pentru care ar trebui sa renunti la ele?

2. Corecteaza-ti pozitia in care dormi
Majoritatea dintre noi sforaie atunci cand dorm cu fata in sus. Mai multe perne intre care sa dormi este o metoda buna pentru schimbarea pozitiei in care dormi.

3. Remedii homeopatice
Unele persoane au avut succes in tratarea sforaitului cu ajutorul tratamentelor naturiste care se gasesc in plafare. Inceraca si tu, nu ai de ce regreta!

4. Spray pentru gat
Acesta imbraca tesuturile sensibile ale gatului cu uleiuri lubrifiante, permitant aerului sa se deplaseze liber. Astfel, vibratiile zgomotoase care formeaza sforaitul sunt micsorate.

5. Dilatarea nazala
Aceasta include benzi care mentin deschise caile respiratorii ale nasului si un  dispozitiv de plastic, care tine deschise narile. Apoi se foloseste un spray nazal pentru a reduce congestia sau inflamarea tesuturilor nazale.
      
6. Corectarea respiratie
Foarte multe persoane ar sforai mai putin daca ar invata sa respire pe nari. Acest argument ar trebuie pur si simplu sa inchida gura persoanelor care nu stiu sa respire pe nari, ci pe gura.
      
7. CPAP
Este o masca al carei mecanism sufla aer pe caile nazale, prevenind, astfel, intreruperea respiratie mai ales pe timpul noptii, dar si eliberarea zgomotelor, care formeaza sforaitul.

8. Implant palatal   
   
Implantul palatal si raspunsurile naturale ale corpului, intaresc si aduc un suport structural valului palatin, reducand astfel vibratiile care produc sunetele de la sforait.   
      
9. Chirurgie

Una dintre procedurile folosite care a dat si rezultate pozitive poarte denumirea de uvulo-palato-plastie. Aceasta presupune mutarea sau sustragerea palatului sau tesuturilor gatului pentru usurarea respiratiei.    

10. Hipnoza, aromaterapia si alte alternative ase
manatoare
Nu conteaza la care dintre aceste remedii apelezi ci trebuie sa iti dai seama ca sforaitul iti poate aduce afectiuni, care vor fi si mai greu de tratat si care probabil iti vor marca viata.

Un comentariu: