Totusi iubirea: Sfaturi de care trebuie sa tii cont la inceput de relatie
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

miercuri, 23 octombrie 2013

Sfaturi de care trebuie sa tii cont la inceput de relatie

Cine se arde cu supa, sufla si in iaurt, spune un vechi proverb. La fel se întâmplă și in cazul relatiilor romantice. Dupa o despartire dureroasa, suntem mai vigilenti, mai maturi, cu ochii in patru. Încet, încet, învatam din propriile noastre greseli si incercam sa nu le mai repetam pe cat posibil. Cat priveste startul unei noi relatii, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare inainte pentru a fi siguri de reusita. Iata cateva exemple:




1. Pune punct trecutului.

Incheie toate socotelile cu tot ceea ce a fost si asigura-te ca ai trecut peste ultima despartire inainte de a putea spera la o noua relatie reusita. Analizeaza-ti inainte greselile, care sunt lucrurile pe care trebuie sa le schimbi, ce asteptari ai de la o relatie romantica si de la un partener care sa te poata face fericita.

2. Constientizeaza faptul ca esti stapan(a) pe viata ta.

Bine, poate ai trecut printr-o experienta traumatizanta. Trebuie insa sa mergi mai departe. Nu esti o victima, esti stapan(a) pe viata ta si liber(a) sa faci alegerile care te pot duce catre fericire. Poti si vei trece peste orice.

3. Invata sa faci alegerile cele mai bune.

Poate ai fost pacalit(a) o data, asta nu inseamna insa ca nu poti invata din greselile proprii. Analizeaza-ti experientele trecute pentru a sti ce trebuie sa faci de acum inainte. Nu ignora semnalele de alarma pe care le primesti de la un partener nou si nu te lasa condusa doar de sentimente.

4. Analizeaza-ti bine asteptarile si traseaza limitele.

De ce ai nevoie de la un/o partener(a)? Dar de la tine? Care sunt lucrurile peste care nu poti sa treci si care sunt calitatile fara de care nu poti trai? Cunoaste-te bine pe tine insuti inainte de a incerca sa cunosti pe altcineva. Si asigura-te ca ai curajul de care ai nevoie pentru a nu te multumi cu mai putin decat stii si simti ca meriti.

5. Renunta la atitudinea negativa.

Da, poate ca ultimul tau partener a fost cu totul si cu totul nepotrivit pentru tine si te-a dezamagit in toate felurile posibile. Asta nu inseamna insa ca toti sunt la fel si ca nu iti vei gasi niciodata perechea perfecta. Fii pozitiv(a), sunt destui oameni buni si onesti in jurul tau, trebuie doar sa iti deschizi ochii pentru a-i vedea…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu